Roodwild met kastanjes

Hier kan je alle recepten plaatsen
Plaats reactie
vos
Berichten: 2121
Lid geworden op: 04-05-2016 14:11

Roodwild met kastanjes

Bericht door vos » 15-12-2016 23:05

Voor 4 personen

600 gr roodwild (hert(enkalf) , reebok, everzwijn ...), bij voorkeur filet
thijm
witte en zwarte peper
(zout)
2 eetlepels olijfolie
400gr ontvelde kastanjes
ontbijtkoek (2 à 3 sneetjes afhankelijk van het formaat)
een pot wildbouillon ("fond")
rode wijn

Werkwijze:
1. De kastanjes in een deel van de wildfond in ongeveer 20 minuten zacht koken.
2. Het vlees inwrijven met thijm en witte peper; de olijfolie verhitten en het vlees aanbraden en elke kant ongeveer 5 à 10 minuten bakken, afhankelijk van het soort wild en de dikte.
3. Het vlees verpakken in wat aluminiumfolie, (eventueel zouten) en warm houden.
4. De jus blussen met de rest van de wildfond en de kastanjes mét bouillon bijvoegen en even laten inkoken.
5. De ontbijtkoek verkruimelen en door de saus roeren zodat ze bindt. Afwerken met zwarte peper en wat rode wijn.
6. Het vlees snijden en op een verwarmde schotel schikken (of op verwarmde borden), de saus er over gieten en opdienen.

Als groente past er rode kool bij, of spruitjes, maar ook appels of cranberrycompote doen het goed. Ook een aardappelbereiding smaakt er bij, bv. doodgewone puree.

Smakelijk!
Nomaden begeven zich daarheen waar het leven bloeit

Afbeelding
Plaats reactie