Lasagne met broccoli en zalm

Hier kan je alle recepten plaatsen
Plaats reactie
vos
Berichten: 2121
Lid geworden op: 04-05-2016 14:11

Lasagne met broccoli en zalm

Bericht door vos » 15-12-2016 22:37

Voor 4 personen.

Ingrediënten:

600 verse of diepgevroren zalmfilet
1 broccoli
halve liter visbouillon (van witte vis of een pot of een blokje)
50gr geraspte parmesan
50gr boter (of margarine of gemengd boter/olijfolie)
125 gr grofgeraspte mozarella (de "harde" variant)
enkele takjes (platte) peterselie
een pak voorgekookte lasagnebladeren (moeten na een minuut of 20 in de oven zacht zijn
zout, peper, muskaatnoot

Werkwijze:
1. De oven voorverwarmen op 180°
2. Een ovenschotel voorzien diep genoeg voor de laagjes
3. De zalm min of meer gaarkoken/pocheren. Let op: het kookwater van de zalm bij voorkeur niet gebruiken (te sterke smaak); met twee vorken uit elkaar trekken
4. De broccoli verdelen in zeer kleine roosjes (voldoende fijn om niet te gaan "bobbelen") en 2 minuten blancheren
Ondertussen een roux maken van de boter, de bloem en de visbouillon; kruiden naar smaak en op het laatst de parmesan en wat fijngesneden/gehakte peterselie toevoegen
5. De bodem van de schaal bedekken met een dun laagje saus, dan stukjes vis en broccoli, saus en een "dakje" van lasagnebladeren. Dit herhalen tot de schotel gevuld is, laatste laagje pasta bedekken met saus en over het geheel de grofgeraspte mozarella.
6. 20 minuten bakken in de oven. Af en toe kijken of de mozarella niet té bruin wordt, het is een delicate gratinkaas.

Lekker met rucola/bietjessla of veldsla.

Mijn gasten noch ik wilden veel saus. Eventueel kan de hoeveelheid saus naar smaak meer worden natuurlijk.

Het gerecht kan ook van tevoren klaargemaakt worden, zodat het maar in de oven moet geschoven worden.

Buon Appetito!
Nomaden begeven zich daarheen waar het leven bloeit

Afbeelding
Plaats reactie