Kruidnoten/pepernoten

Hier kan je alle recepten plaatsen
Plaats reactie
diab
Berichten: 2490
Lid geworden op: 03-05-2016 20:53

Kruidnoten/pepernoten

Bericht door diab » 03-11-2016 11:37

ReceptIngrediënten
Bereidingswijze
Wat heb je nodig? (ca. 200 pepernoten)250 gr. bloem8 gr. bakpoeder125 gr. donkere basterdsuiker100 gr. roomboter50 ml. melk1 1/2 el. speculaaskruiden1/2 tl. zout
Bereidingswijze
Verwarm je oven vast voor op 170 graden en zet twee bakplaten klaar die je hebt bekleed met bakpapier.
Zeef de bloem boven een beslagkom en voeg het bakpoeder daar aan toe, roer even door met een garde zodat alles goed mengt. Voeg vervolgens de basterdsuiker, de speculaaskruiden en het zout toe en roer alles goed door elkaar.
Doe de in blokjes gesneden roomboter in een tweede mengkom en prak deze goed fijn met een vork of maak zacht met de deeghaken van een handmixer. Voeg daar het bloemmengsel en de melk aan toe en mix met een handmixer door elkaar tot je een kruimelig deegoverhoudt. Dit kneed je tenslotte met je handen tot één grote bal.
Pak steeds een plukje deeg tussen je wijsvingers en rol dit tussen je handen tot een klein balletje dat je op je bakplaat legt. Druk het balletje een beetje plat en herhaal dit tot je de hele bal deeg hebt verwerkt, hier ben je wel een tijdje mee bezig Houdt een beetje ruimte tussen alle pepernoten op je bakplaat omdat ze nog een beetje uit zullen zetten.
Zet je bakplaten vervolgens zo'n 15 minuten in je voorverwarmde oven en laat je pepernoten buiten de oven afkoelen op de bakplaat. Bewaar ze in een pot die je goed af kan sluiten en je beschikt de komende dagen over genoeg heerlijke pepernoten
Geluk is niet de afwezigheid van problemen, maar het vermogen er mee om te gaan.


Afbeelding
Plaats reactie