250 g basmatirijst
6 middelgrote eieren
250 g winterpeen
150 g verse sperziebonen
150 g gesneden spitskool
1 komkommer
400 g kant-en-klare satésaus
60 g kroepoek
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in ca. 7 min. hard. Pel en halveer de eieren. Schil ondertussen de wortel en snijd in reepjes.
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en breek doormidden. Kook de wortel, sperziebonen en kool in ca. 6 min beetgaar. Giet af en spoel met koud water af. Schil ondertussen de komkommer en snijd in blokjes. Verwarm de satésaus in de magnetron 1.5 min. op 700 watt.
Verdeel de groenten over de borden. Leg 3 halve eieren op ieder bord. Schenk satésaus over de groenten en eieren. Garneer met de kroepoek en serveer met de rijst.
Ik had dit gerecht als voorgerecht gedaan met nog een extra stokje saté. Alles overigens koud geserveerd.