Koninginnensoep (vers)
Ingrediënten:
(4 personen)
35 gr. Bloem
2 stuk Bouillonkuipje kip (Knorr)
100 gr. Doperwten diepvries
1 Kipfilet
1 blokje Kippenbouillon minder zout (Maggi)
35 gr. Margarine, vast, gezouten
2 eetl. Peterselie, vers
1 Sjalot
100 ml. Slagroom, ongeklopt
100 gr. Winterpeen
1 laurierblaadje
1 liter water
Voorbereiding:
Breng 250 ml water met 1 blokje kippenbouillon aan de kook in een klein pannetje.
Leg de kipfilet hier in en kook 15 minuten.
Haal de kipfilet uit het pannetje en trek er met een vork en/of mesje stukjes af.
Hak het sjalotje en de wortel heel fijn.
Bereidingswijze:
Smelt de boter in een soeppan en roer al roerend met een garde de bloem er bij.
Giet langzaam 1 liter water erbij en blijf goed roeren met de garde en voeg hierbij de 2 keteltjes kippenbouillon.
Voeg de kipfilet, wortel, erwtjes, laurierblaadje en sjalotje toe aan de soep en laat 10 minuutjes zachtjes koken.
Breng eventueel op smaak met peper.
Roer als laatste de slagroom en fijngehakt peterselie er door.
Serveertip:
Dit recept is van: www.leukerecepten.nl
Voedingswaarden:
Kcal: 247
Vet: 16.9
Koolh: 12.1
Eiwit: 10.9
[/b]
Koninginnensoep (vers)
-
- Berichten: 78
- Lid geworden op: 07-05-2016 15:58