Stamppot van spinazie
Ingrediënten:
(4 personen)
500 gr. Aardappelen
750 gr. Gehakte Bladspinazie, diepvries (Jumbo)
1 eetl. Gehakte knoflook
300 gr. gerookte magere spekreepjes
175 gr. Oude kaas, 48+
5 eetl. Margarine, vloeibaar
2 eetl. Mosterdsaus (calvé)
1 Ui
Peper
Voorbereiding:
De spinazie laten ontdooien.
Schil de aardappels, snij ze in gelijke stukken.
Pel en snipper de ui.
Bereidingswijze:
Breng de aardappelen met zout in een pan met ruim water aan de kook en laat ze gaar worden.
De spinazie verwarmen in de pan en het vocht in een vergiet laten uitlekken.
Bak de spekblokjes in een koekenpan zachtjes uit.
Voeg de ui samen met de knoflook bij de spekblokjes en bak ze even mee.
Als de aardappels gaar zijn deze afgieten, opschudden en fijnstampen.
Voeg het spekmengsel aan de aardappels toe en roer er beetje bij beetje de spinazie erdoor en warm goed door op het vuur.
Breng de stamppot op smaak met de mosterd en roer de kaas er goed doorheen.
Serveertip:
Lekker met gehaktballen.
Dit recept is van: ? Uit mijn schoenendoos
Voedingswaarden:
Kcal: 655
Vet: 43.3
Koolh: 31.7
Eiwit: 30.4
Stamppot van spinazie
-
- Berichten: 78
- Lid geworden op: 07-05-2016 15:58