Risotto met ham-champignons-room

Hier kan je alle recepten plaatsen
Plaats reactie
diab
Berichten: 2490
Lid geworden op: 03-05-2016 20:53

Risotto met ham-champignons-room

Bericht door diab » 13-10-2016 15:18

Olie met knoflook en peterselie in de wok aanfruiten en de hamblokjes toevoegen, lente-ui, ui toevoegen.
Dan de risottorijst toevoegen en deze meebakken totdat alle korrels glimmen van de olie. Zout en peper naar smaak.Wat tuinkruidenbouillonpoeder toevoegen.
Dan beetje bij beetje water toevoegen. Steeds als het water is opgenomen door de rijst weer een scheutje water er bij doen. Regelmatig proeven om te beoordelen of de rijst al gaarder wordt(beetgaar is het lekkerste) Halverwege de gesneden champignons(gemengde zak mag ook) toevoegen zodat die mooi zacht worden. Aan het einde, als de rijst echt zo goed als klaar is een paar scheutjes kookroom toevoegen.
Parmezaanse kaas is hier ook heel smakelijk over.
Geluk is niet de afwezigheid van problemen, maar het vermogen er mee om te gaan.


Afbeelding
Plaats reactie