Wij houden van pittig, bijna als in: 'Hoe heter, hoe beter'! Maar dat kun je natuurlijk naar eigen smaak aanpassen. Carla!!! Denk aan René!
Wok!
Een scheut olie in de wok(lekkere juspan) met 1 á 2 tenen geplette(niet geperst!) knoflooktenen, gesnipperde ui en gesneden kleine groene en rode pepers, lekker laten fruiten.
Ondertussen de kipblokjes snijden en die toevoegen en daar zout en peper, chillivlokken, citroenblad(mag gedroogd zijn) en Thaise basillicum(lekkere brandsmaak) er bij, op de gok, steeds even proeven!
Als de kip bruin is, een blik tomatenblokjes en eventueel nog wat tomaten-passata erdoor roeren. 3 flinke eetlepels appelstroop, een goede scheut azijn en eventueel wat citroensap erdoor. Blijven proeven!
Lekker met een basmati of pandanrijst. En ter verfrissing en verkoeling eventueel komkommersla er bij serveren.
Heerlijk!
Kip in zoetzure saus
-
- Berichten: 2490
- Lid geworden op: 03-05-2016 20:53
-
- Berichten: 2121
- Lid geworden op: 04-05-2016 14:11