Garnalen 'Buzara'

Hier kan je alle recepten plaatsen
Plaats reactie
diab
Berichten: 2490
Lid geworden op: 03-05-2016 20:53

Garnalen 'Buzara'

Bericht door diab » 31-08-2016 15:10

Benodigdheden:

500 gram vleestomaten
500 gram rauwe ongepelde garnalen(kan ook diepvries, gekookt en gepeld zijn)
3 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngehakt
3 teentjes knofloop, fijngehakt(niet geperst!)
Peterselie, fijngehakt vers
1 theelepel italiaanse gedroogde kruiden
1 eetlepel tomatenpuree
200 ml droge witte wijn
150 ml slagroom
1 vis-of kipbouillontablet
zout en versgemalen zwarte peper
Basillicum, in reepjes gesneden.

Je kunt de tomaten ontvellen maar dat is mij te veel moeite dus ik snij er gewoon blokjes van.
Als je rauwe garnalen gebruikt moet je die eerst koken tot dat ze roze zijn en dan alsnog pellen. Ik heb diepvriesgarnalen van de Lidl genomen, van die grote, gepeld en gekookt, dus makkie.

Verhit in een wok of diepe pan de olijfolie met de ui en de knoflook en de peterselie voor ongeveer 2 minuten.
Roer de Italiaanse kruiden, tomatenpuree en tomaatblokjes erbij en roerbak dat nog ongeveer 3 minuten mee.
Voeg de wijn, slagroom en de bouillontablet toe en breng het aan de kook.
Voeg daarna de garnalen toe en laat de saus nog een minuut of 5 doorpruttelen op een laag pitje.
Voeg als laatste de verse basillicum toe als de pan van het vuur af is.
Serveer met lintmacaroni of andere pasta naar keuze. Ik gebruik ordinaire spagetthi omdat wij die het lekkerst vinden, de andere pasta's vinden wij te dik.
Eetsmakelijk.

Voedingswaarde p.p.

Eiwit: 5 gram
Vet: 26 gram
Koolhydraten: 12 gram
Kcal: 345
Afbeelding
Geluk is niet de afwezigheid van problemen, maar het vermogen er mee om te gaan.


Afbeelding
Plaats reactie