Stoofvlees uit Kreta

Hier kan je alle recepten plaatsen
Plaats reactie
vos
Berichten: 2121
Lid geworden op: 04-05-2016 14:11

Stoofvlees uit Kreta

Bericht door vos » 26-06-2016 10:36

Voor 4 personen:
800 gr runderlappen (of lams- of varkensvlees)
800 gr wortelen in schijfjes/stukjes
2 grote uien
2 teentjes knoflook
3 kaneelstokjes
600gr tomaten of passata of 2 blikken tomaat
rode wijn en/of bouillon zodat het vlees onder staat
scheutje olijfolie
peper, zout (paprikapoeder)

Bereiding:
1. het vlees in blokjes snijden en aanbraden in een scheut olijfolie. Zout en peper.
2. De uien in de kookpan glazig fruiten, er de wortelen, knoflook en kaneelstokjes en de tomaten mee laten stoven. Als het mengsel goed warm is, het vlees toevoegen.
3. De braadpan blussen met het vocht (wijn en bouillon) en bij de groenten voegen. Let op: het moet niet té vochtig worden, het vlees moet net onder staan. Nooit koude vloeistof toevoegen aan warm vlees.
4. Pan afdekken en laten sudderen tot het vlees zacht en gaar is.
5. Indien nodig, de saus binden (of wat laten inkoken) en eventueel bijkruiden.
Opdienen met rijst of Griekse pasta.
Nomaden begeven zich daarheen waar het leven bloeit

Afbeelding
Plaats reactie