Aubergineschotel
Ingrediënten:
(4 personen)
2 Aubergine (580 gr)
300 gr. Gerookte magere spekreepjes
175 gr. Oude kaas, 48+
500 gr. Kalkoenfilet
1 blokje Kippenbouillon minder zout (Maggi)
3 eetl. Margarine, vloeibaar
1 Ui
Peper
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Verwijder de steelaanzet van de aubergines en snij ze in blokjes.
Pel en snipper de uien.
Snij de kalkoen in blokjes.
Bereidingswijze:
Verhit de boter in de pan en bak de spek iets uit.
Voeg de kalkoen toe en bak deze aan.
Voeg de ui en de stukjes aubergine toe en bak het geheel al omscheppend ca 5 minuten.
Breng op smaak met peper en zout en los het bouillonblokje op in het kookvocht.
Vul de ovenschaal met het kalkoenmengsel.
Strooi er de kaas overheen.
Zet de ovenschotel 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat de kaas iets bruin worden.
Serveertip:
Lekker met rijst.
Dit recept is van: ? Uit mijn schoenendoos
Voedingswaarden:
Kcal: 592
Vet: 37.4
Koolhy: 6.4
Eiwit: 56.3
Aubergineschotel
-
- Berichten: 78
- Lid geworden op: 07-05-2016 15:58